Homepage » Historie & oud-spelers » IJslandse WK-ganger kon ook naar Heerenveen: ''Ze boden meer dan Anderlecht''

IJslandse WK-ganger kon ook naar Heerenveen: ''Ze boden meer dan Anderlecht''

( 0 reacties)
IJslandse WK-ganger kon ook naar Heerenveen: ''Ze boden meer dan Anderlecht''

De IJslander Rúrik Gíslason was dit WK met zijn lange haren en viking-look een opvallende verschijning. Het voetbaltalent van de 30-jarige aanvaller van SV Sandhausen (2. Bundesliga) werd vroeger ook al door SC Heerenveen herkend, laat hij weten in een interview met Visir.

"Ik ben twee keer naar Heerenveen geweest en ze boden me een veel betere deal dan Anderlecht", vertelt Gíslason, die in 2005 desondanks wél voor de Belgische club koos. "Ik was ook bij Bolton Wanderers en Chelsea geweest. Ik koos voor Anderlecht vanwege de (IJslandse, red.) coach van het O17-team, Luka Kostic."

Een succes werd zijn verblijf in de Belgische hoofdstad echter niet. Na amper een halfjaar was hij alweer terug in zijn thuisland. "Ik was jong en had een vriendin in IJsland. Het was allemaal moeilijk. Ik dacht dat ik nooit meer hoefde te werken", vervolgt de spits, die sinds het WK zijn volgers op Instagram overigens explosief zag groeien van 35.000 naar 1,3 miljoen.

Na zijn mislukte avontuur bij Anderlecht speelde Gíslason daarna alsnog buiten IJsland voor Charlton Athletic (Engeland), Viborg FF, Odense BK, FC Kopenhagen (allen Denemarken), het Duitse FC Nürnberg en sinds januari dit jaar dus SV Sandhausen.

 

????

Een bericht gedeeld door Rurik Gislason (@rurikgislason) op

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›