Homepage » Historie & oud-spelers » ''Dit is de grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan''

''Dit is de grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan''

( 0 reacties)
''Dit is de grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan''

Gertjan Verbeek maakte er nooit een geheim van dat hij ooit FC Twente wilde trainen. De oefenmeester kreeg afgelopen seizoen de kans, maar dat werd niet waar hij op gehoopt had. 

Verbeek verving René Hake, maar de trainer zorgde niet voor betere resultaten. De club kon maar niet omhoog klimmen op de ranglijst en het bestuur besloot om Verbeek te ontslaan. Hij vindt zelf dat hij een grote fout heeft gemaakt. "Ik heb sowieso te laat doorgehad dat er een grote verdeeldheid was in de spelersgroep. Daar zeg ik weinig over, want dan verlaag ik me tot hetzelfde niveau als waar sommigen zich toe hebben verlaagd. Er bleef bijna niets binnenskamers bij FC Twente, of het nou op directieniveau was of op managementniveau.''

Volgens hem zaten er een paar rotte appels in de selectie. ''Ook vanuit de kleedkamer kwamen dingen naar buiten die alleen vanuit de spelersgroep konden komen. En een aantal jongens heeft zich er gigantisch aan gestoord dat niets geheim bleef. Je kunt mensen dan niet meer vertrouwen: een slechte bodem."

De oud-trainer van SC Heerenveen is inmiddels nog steeds clubloos, maar hij is wel werkzaam als analist. Hij baalt nog steeds van zijn periode in Enschede, want volgens Verbeek had het heel anders kunnen en moeten aflopen. ''We hadden voldoende kwaliteit om ons te handhaven. En ik ben er toch ingestapt met het idee: dit wordt mijn laatste klus als trainer in Nederland. Dit is de grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›