Homepage » Historie & oud-spelers » Kritiek op clubleiding SC Heerenveen: ''Ze kwamen afspraken niet na''

Kritiek op clubleiding SC Heerenveen: ''Ze kwamen afspraken niet na''

( 2 reacties)
Kritiek op clubleiding SC Heerenveen: ''Ze kwamen afspraken niet na''

Weinig supporters van SC Heerenveen zullen zich de naam van Jeroen Lumu nog heugen. De 23-jarige vleugelaanvaller, die ooit te boek stond als een groot talent, kwam in het seizoen 2014/15 over van het Bulgaarse Ludogorets, maar botste al vrij snel met de leiding van de Friese club. Zijn dienstverband in Friesland duurde welgeteld één maand. 

SC Heerenveen kwam destijds met het statement dat er tussen Lumu en de clubleiding 'een verschil van inzicht over de wijze waarop het vak van profvoetballer moet worden ingevuld' bestond. Drie jaar later legt Lumu in een interview met VICE Sports uit wat er echt aan de hand was.

"Ze (de clubleiding, red.) kwamen afspraken niet na. Dingen die ook bij andere clubs aan de hand waren. Auto en huis moest ik zelf regelen, terwijl we wel hadden afgesproken dat ik die zou krijgen", vertelt Lumu, die hiernaast zichzelf ook het nodige verwijt. 

"Ik heb zelf zeker ook dingen gedaan die niet goed waren. Ik wil niet alleen de schuld in de schoenen van zo’n club schuiven. Ik had geen discipline. Ik ging liever feestjes pakken. Nu heb ik meer discipline dan toen", besluit Lumu, die komend seizoen naar eigen zeggen 'waarschijnlijk in Spanje' aan de slag gaat.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Jun 2018 om 21:27
    Wrsch had hij het verhaal andersom moeten vertellen. Vanaf dag 1 geen proffesionele houding gehad, daarom heeft Fean wellicht gedacht, die investeringen gaan we dus mooi niet doen, zoek het uit.
  • 19 Jun 2018 om 19:56
    Je bent 23 en hebt al 7 clubs gehad... Dan is er ook iets mis met jezelf hoor. Kan me ook niet voorstellen dat Heerenveen voor alle spelers een huis & auto koopt.
zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›