Homepage » Historie & oud-spelers » ''Ziyech was bij het Nederlands elftal eigenlijk de logische opvolger van Sneijder''

''Ziyech was bij het Nederlands elftal eigenlijk de logische opvolger van Sneijder''

( 0 reacties)
''Ziyech was bij het Nederlands elftal eigenlijk de logische opvolger van Sneijder''

Foppe de Haan is niet verbaasd dat voormalige jeugdspeler Hakim Ziyech (25) het uiteindelijk tot het WK heeft geschopt. Vanmiddag om 13:00 uur komt de middenvelder met Marokko tegen Portugal opnieuw in actie op het WK in Rusland.

"Of ik gedacht had dat hij ooit op het WK zou spelen? Jawel, maar ik had gedacht dat hij dan bij Nederland voetballen zou. Maar dan was hij er niet bij geweest, dus uiteindelijk heeft hij misschien wel de juiste keuze gemaakt", reageert De Haan bij Omrop Fryslân.

"Ik heb vandaag nog een verhaal over hem gelezen en ik begrijp hem wel. Hij kan fantastisch voetballen en dat kon hij bij ons ook al. Toen was hij nog wat jonger en zo nu en dan wat dwars, maar hij kon echt fantastisch voetballen", vervolgt De Haan, die denkt dat het huidige Oranje Ziyech goed had kunnen gebruiken.

"Als je kijkt naar wat we nodig hebben in het Nederlands elftal, dan is het iemand die op het middenveld creatiever is dan dat ze nu zijn. Sneijder is weg en die was de laatste jaren ook al niet meer zo zo. Ziyech was eigenlijk zijn logische opvolger", besluit De Haan, die in de jaren dat Ziyech in de jeugdopleiding speelde actief was in het buitenland.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›