Homepage » Historie & oud-spelers » Spitse geniet in Abe Lenstra Stadion: ''De sfeer was fantastisch''

Spitse geniet in Abe Lenstra Stadion: ''De sfeer was fantastisch''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Spitse geniet in Abe Lenstra Stadion: ''De sfeer was fantastisch''

Sherida Spitse speelde dinsdag haar 150ste interland voor de OranjeLeeuwinnen. De oud-speelster van SC Heerenveen bereikte die mijlpaal in 'haar' Abe Lenstra Stadion, waar Nederland op het nippertje won van Slowakije (1-0).

"Het was heel leuk", zei Spitse na afloop tegenover Omrop Fryslân. "Het is mooi om terug te komen bij een oude club, waar ik vijf jaar heb gespeeld. Ik ken hier wel een aantal mensen, dus dat is hartstikke leuk. Foppe kwam nog even langs. Het is leuk om iedereen weer even te zien, ook de man die veld beheert (Henk Schreuder, red.). Hoe het veld er ook bij lag, dat vind ik mooi. Het voelt vertrouwd."

Er waren ook veel bekenden uit Sneek aanwezig voor Spitse. "Ongeveer honderd man", weet de middenveldster. "Het is hartstikke leuk dat er zoveel mensen voor ons, en ook voor mij, komen. Dat vind ik alleen maar mooi en daar krijg ik energie van."

Spitse speelde in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion, maar was daar niet echt mee bezig. "Ik ben helemaal met die wedstrijd bezig en daar denk ik niet echt aan. Daar ben ik misschien ook te nuchter voor. Als ik dan straks thuis ben, dan kan ik daar wel eens over nadenken", aldus de Friezin, die genoot in Heerenveen.

"De sfeer in het stadion was ook fantastisch", zegt ze tegenover NU.nl. "Het is ook heel leuk dat het dicht bij huis was en dat al mijn vrienden en familie konden komen. Ik was vooral met de wedstrijd bezig, maar toch krijg je dingen mee van het publiek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›