Homepage » Historie & oud-spelers » De Roon afgeserveerd door Derksen: ''Niet goed genoeg voor Nederlands elftal''

De Roon afgeserveerd door Derksen: ''Niet goed genoeg voor Nederlands elftal''

( 2 reacties)
Groenste stroom van Nederland
De Roon afgeserveerd door Derksen: ''Niet goed genoeg voor Nederlands elftal''

Kijkend naar de spelers van het huidige Nederlands elftal is het niet erg dat Oranje er dit jaar niet bij is op het WK. Dat is althans de mening van René van der Gijp, die onder meer geen hoge pet op heeft van oud-Heerenvener Marten de Roon.

"Je moet er toch niet aan denken dat dat ventje dat bij Atalanta speelt, die De Roon, het spel voor Nederland negentig minuten lang van links naar rechts gaat spelen?", begint Van der Gijp bij VI Oranje Blijft Thuis, die duidelijk niet treurt over het gemis van Nederland op het WK. "Dat is maar goed ook, joh.."

Ook Johan Derksen vind de 27-jarige De Roon geen Oranje-waardige speler. "De Roon is een Heerenveen-speler. Waarom hij er dan wordt neergezet? Dat heb ik ook nooit begrepen. Hij heeft bij Middlesbrough nog aardig meegespeeld, maar die is niet goed genoeg voor het Nederlands elftal."

"Die Koeman is toch ook niet achterlijk?", vervolgt Van der Gijp, die zelf in de jaren tachtig vijftien interlands speelde voor Oranje. "Je weet toch ook dat als je Hateboer bent, dat je dan een aardige back bent voor Atalanta. Dan ben je toch niet goed genoeg voor het Nederlands elftal? Kom op, man!" 

Derksen is het met zijn tafelgenoot eens, maar begrijpt de keuze van bondscoach Ronald Koeman wel. "Hij wil ze allemaal een kans geven en allemaal even zien. Dan hoeft hij ook nooit meer op ze terug te vallen. Ze hebben hun kans gehad."

Derksen en Van der Gijp staan overigens niet alleen in hun kritiek. Ook NOS-commentator Arno Vermeulen liet zich vorige week al negatief uit over De Roon na het zien van de duels van Oranje tegen Italië en Slowakije.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Jun 2018 om 13:45
    Bij Heerenveen was hij nooit een ster maar o zo belangrijk voor het hele elftal. Na zijn vertrek zag je dat de ploeg hem mistte. Erg onderschatte speler.
  • 13 Jun 2018 om 08:19
    Tsja......Gijp.....Derksen........echte wereldspelers van weleer......... De Roon laat in ieder geval het elftal (lees Heerenveen en Atalanta) beter voetballen. Er zal toch wel ergens iets goed gaan. Ik denk dat hij nu nog niet een basisspeler-waardige speler voor het NL-elftal is maar zeker goed genoeg als stand-in. Met De Roon in het elftal keert de rust terug op het middenveld en dat heb je soms ook nodig hè.
zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›