Homepage » Historie & oud-spelers » Voorzitter deelt Whatsapp-gesprek met agent Dost: ''Bas is er kapot van''

Voorzitter deelt Whatsapp-gesprek met agent Dost: ''Bas is er kapot van''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Voorzitter deelt Whatsapp-gesprek met agent Dost: ''Bas is er kapot van''

De voorzitter van Sporting Portugal heeft op Facebook een WhatsApp-gesprek met Gunther Neuhaus, de zaakwaarnemer van voormalig SC Heerenveen-spits Bas Dost, openbaar gemaakt. Dost heeft samen met enkele andere spelers van de Portugese topclub een verzoek bij de clubleiding ingediend om zijn contract te laten ontbinden.

Dit nadat enkele hooligans enkele weken geleden spelers van Sporting belaagden. Dost liep toen een wond aan zijn hoofd op. Op Facebook heeft Sporting-voorzitter Bruno de Carvalho screenshots geplaatst van het gesprek met Neuhaus van een paar weken geleden. De Carvalho wilde weten of het juist was dat Dost bij de club zou blijven als De Carvalho zou opstappen. "Kun je me even wat laten weten, want volgens de krant blijft Bas alleen als ik vertrek", schrijft De Carvalho.

Neuhaus reageerde daarop met: "Het enige wat ik erover kan zeggen: Bas is er kapot van. Dit had nooit mogen gebeuren. Het is wreed en onrechtvaardig, hij heeft dit niet verdiend. Momenteel vertrouwt hij niemand meer. Hij is nu op vakantie en daarna ga ik met hem praten over de situatie. We zullen op dit moment geen verklaring aan de pers geven."

Sporting probeert te voorkomen dat het verzoek tot contractontbinding geldig wordt verklaard. Volgens de club hebben de spelers geen poot om op te staan. De Carvalho liet aan Neuhaus ook nog weten dat Sporting al genoeg veiligheidsmaatregelen heeft genomen: “We hebben de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd en de criminelen zitten in de gevangenis. Dit zal nooit meer gebeuren."

Naast Dost dienden ook Rui Patrício, Daniel Podence, Bruno Fernandes, William Carvalho en Gelson Martins een verzoek tot contractontbinding in.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›