Homepage » Historie & oud-spelers » 'Bundesliga-club geeft Zahovic nieuwe hoop op kans buiten Slovenië'

'Bundesliga-club geeft Zahovic nieuwe hoop op kans buiten Slovenië'

( 2 reacties)
Groenste stroom van Nederland
'Bundesliga-club geeft Zahovic nieuwe hoop op kans buiten Slovenië'

Anderhalf jaar nadat hij SC Heerenveen gedesillusioneerd verliet, kan Luka Zahovic (22) zich mogelijk opnieuw buiten Slovenië gaan bewijzen. Volgens BILD heeft Fortuna Düsseldorf hem op het oog als vervanger van Genki Haraguchi (27), die op zijn beurt op weg lijkt naar Hannover 96.

Afgelopen seizoen toonde Zahovic zich met achttien goals en drie assists in 25 competitieduels opnieuw zijn talent op het hoogste voetbalniveau in Slovenië. Ondanks dat hij door een voetblessure een fiks aantal duels miste, werd hij desondanks met dat aantal topscorer van de Prva Liga.

Hoewel er geen details voorhanden zijn, is het de verwachting dat SC Heerenveen gedeeltelijk mee profiteert van een eventuele nieuwe transfer van de Sloveen. De Friezen deden hem in februari 2017 voor circa 250.000 euro van de hand, nadat er in 2015 nog ruim 700.000 euro voor hem werd betaald.

Het is gebruikelijk dat clubs een doorverkooppercentage afspreken (circa 10-15%), waardoor er waarschijnlijk toch nog een klein bedrag terugvloeit naar Friesland.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jun 2018 om 22:27
  • Quote van 12 Jun 2018 om 22:19
   Zo zie je maar dat je als club ook te snel afscheid kan nemen van spelers. Welke gehaalde buitenlandse spelers breken nou nog door bij Heerenveen. Halen betekent ook kansen durven geven!
  Hoezo , ja hij deed het leuk bij in slovenie , nu krijgt hij misschien/mogelijk de kans in de bundesliga . (al is het nog steeds geen transfer waar ook maar iemand de mond van zal laten open vallen) dit wil totaal nog niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk gaat presteren daar. Dit is roepen om het roepen dit deden anderen ook toen bikel naar Nec ging of Marinus die naar Zwolle ging. Laat Luka zich eerst maar eens bewijzen bij fortuna D en dan kunnen we stellen dat Heerenveen hem de kans niet heeft gegeven en een zeer goede speler heeft laten lopen. Als elke club vantevoren wist hoe goed een speler gaat worden dan had bv Huntelaar nooit bij Heerenveen gespeeld. Ik gun Zahovic het beste maar heb er weinig vertrouwen in , zie het gewoon totaal niet in de jongen zitten.
 • 12 Jun 2018 om 22:19
  Zo zie je maar dat je als club ook te snel afscheid kan nemen van spelers. Welke gehaalde buitenlandse spelers breken nou nog door bij Heerenveen. Halen betekent ook kansen durven geven!
zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›