Homepage » Historie & oud-spelers » Spitse speelt 150ste interland: ''Bijzonder dat het in Heerenveen is''

Spitse speelt 150ste interland: ''Bijzonder dat het in Heerenveen is''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Spitse speelt 150ste interland: ''Bijzonder dat het in Heerenveen is''

Sherida Spitse is een geboren Fries en begon haar carrière bij sc Heerenveen. Inmiddels voetbalt ze bij FC Twente, maar keert ze voor een interland weer terug in het Abe Lenstra Stadion.

Morgen speelt Nederland een interland tegen Slowakije en voor Spitse wordt het een speciale wedstrijd. Ze speelt namelijk haar 150ste interland. "Dat is een heel leuk en speciaal moment. Het is bijzonder dat het in Heerenveen is. Ik kijk ernaar uit'', zegt ze tegenover Omrop Fryslân.

Familie en vrienden komen kijken en als ze scoort weet ze waar ze naar toe moet lopen: ''Ze zitten in vak 2. En in vak 11 zitten ook nog een paar uit Sneek", lacht Spitse. Elke keer weer kijkt ze uit naar de interlands. ''Ik heb het erg naar mijn zin. We hebben het top voor mekaar."

Ook bondscoach Sarina Wiegman is blij met Spitse: ''Ze is een heel ervaren speler, de regelaar van het team. In het veld is ze een echte leider en heeft ze heeft een belangrijke rol." Het is een geweldig aantal. Voor haar is het zo mooi dat het hier mag in haar eigen omgeving. Supermooi!", besluit Wiegman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›