Voormalig Heerenveen-spelers ontsnappen met matig Oranje tegen Italië

Het Nederlands elftal heeft maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Italië. Net als tegen Slowakije speelde Oranje een zwakke eerste helft en een iets beter tweede bedrijf.

Nederland begon de wedstrijd onwennig en dat is ook niet zo gek als er acht andere spelers in de basis staan als bij de vorige interland. Dit zorgde er voor dat het team niet lekker ingespeeld was en er te veel fout ging. Oranje kreeg daardoor in de derde minuut al een doelpunt om de oren, maar gelukkig voor Nederland werd die afgekeurd wegens buitenspel.

Het Nederlands elftal speelde een verschrikkelijk slechte eerste helft, maar de ploeg ging wel met de brilstand de rust in. In de tweede helft werd Oranje beter, maar dat kwam mede doordat er bij de Italianen niks meer goed ging. 'Het land van de Laars' had echter een geweldige counter en die werd binnen getikt door Simone Zaza. Nathan Aké maakte in de 87e minuut de gelijkmaker.

Bij het Nederlands elftal mocht oud-Heerenveenspeler Marten de Roon vanaf de aftrap beginnen. Hij werd er in de tachtigste minuut uitgehaald voor Quinsy Promes. Daryl Janmaat mocht niet starten, maar speelde de gehele tweede helft door een blessure van Hans Hateboer.

Opstelling Italië: Perin; Zappacosta (De Sciglio/57), Rugani, Romagnoli en Criscito; Cristante, Jorginho (Baselli/78), Bonaventura (Pellegrini/87), Verdi (Chiesa/61), Belotti (Zaza/63) en Insigne (Bonucci/70).

Opstelling Nederland: Cillessen; Hateboer (Janmaat/46), De Ligt (Aké/70), Van Dijk, Blind (Weghorst/77) en Vilhena; Vormer (Berghuis/70), De Roon (Promes/77), Wijnaldum; Depay en Babel (Elia/82).