Homepage » Historie & oud-spelers » ''Ik geloof dat Celta de Vigo en Espanyol hem in de gaten houden''

''Ik geloof dat Celta de Vigo en Espanyol hem in de gaten houden''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Ik geloof dat Celta de Vigo en Espanyol hem in de gaten houden''

Er waren misschien nog fans die ijdele hoop hadden dat Martin Ødegaard nog een seizoen langer van Real Madrid wordt gehuurd, maar de Noor liet zondag weten dat hij SC Heerenveen definitief verlaat. Grote vraag is nu waar de Madrilenen hem komend seizoen gaan stallen.

Zeker is wel dat de 19-jarige technicus nog niet klaar is voor het grote werk. In Noorwegen denkt men dat de Spaanse middenmoot een goede vervolgstap zou zijn. "Ik geloof dat Celta de Vigo en Espanyol clubs zijn die hem in de gaten houden", stelt de Noorse voetbalcommentator Magnar Kvalvik in Aftenposten.

"Ik denk niet dat hij voor de topclubs gaat, maar voor teams daaronder", vervolgt Kvalvik, die weet dat Ødegaard bij Heerenveen vooral koos voor speeltijd. "Het zal een balans zijn. Hij wil een zo goed mogelijke 'match' vinden, met een goed team waarbij hij veel speelt en een belangrijke rol krijgt."

Een club als Celta de Vigo heeft met spelers als Pione Sisto, Daniel Wass (beiden Denemarken) en John Guidetti een duidelijke Scandinavische connectie, terwijl Real Madrid-huurlingen eerder ook succesvol waren bij Espanyol. Lucas Vázquez is mede daardoor dit seizoen doorgebroken bij de Koninklijke.

"Het is niet uitgesloten dat Ødegaard ook op dat niveau (van Real Madrid, red.) kan zijn in vier jaren. Maar hij zal daarvoor vier goede jaren nodig hebben," besluit Kvalvik.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›