Homepage » Historie & oud-spelers » ''Na elke wedstrijd fietsten we naar het centrum, waar we tussen de fans stonden''

''Na elke wedstrijd fietsten we naar het centrum, waar we tussen de fans stonden''

( 2 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Na elke wedstrijd fietsten we naar het centrum, waar we tussen de fans stonden''

Hoewel Romano Denneboom in 2011 een punt zette achter zijn carrière als profvoetballer, was hij dit seizoen nog actief in de tweede klasse bij het Brabantse Kruisland. Na dit seizoen is het echter goed geweest en besluit de oud-Heerenvener er écht mee te stoppen.

In gesprek met BN De Stem blikt Denneboom terug op zijn profcarrière, die op achttienjarige leeftijd begon bij SC Heerenveen. "We speelden echt goed, haalden de Champions League en de sfeer was geweldig", herinnert Denneboom zich nog goed.

"Na elke wedstrijd reden we met een vast groepje op de Batavus fietsen van onze sponsor naar het centrum. Daar had je twee kroegen, waar we tussen de supporters stonden. Dat kun je je niet meer voorstellen, Dennis en Gérard stonden zelfs hun eigen biertje te tappen", lacht Denneboom.

In die tijd verdiende hij als toptalent flink wat geld, maar gaf hij het even zo gemakkelijk weer uit. "Zo kocht ik een Rhodesian Ridgeback, een kanon van een hond van een paar duizend gulden, omdat ik die mooi vond. Dat waren gigantische beesten, die vochten vroeger zelfs met leeuwen. Ik heb hem uiteindelijk weggedaan, want kon er helemaal niet voor zorgen."

"Ook heb ik een dikke auto gekocht, terwijl ik gewoon een Volkswagen van de club had. Dat was eigenlijk allemaal nergens voor nodig", aldus Denneboom, die erkent dat hij een moeilijke was voor de trainers. "Ik was rebels, kwam soms bij trainingen niet opdagen omdat ik geen zin had. Ik kreeg veel aandacht en dacht dat ik alles kon maken."

Terugkijkend had hij de dingen wat anders aangepakt, zeker ook nu hij moet zorgen voor drie kinderen. "Ik had financieel onafhankelijk kunnen zijn, maar heb daarvoor te veel uitgegeven in die periode bij Heerenveen", besluit Denneboom.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 May 2018 om 10:02
    Cafe Bak was in ieder geval 1 van de 2. Heb nog wel een biertje gedronken met GJV eva. Ook discotheek de Muis kwamen ze veel. Ik ging samen met oa John Dahl, Echteld, Kornejev en Regtop dan met een taxi nog door in Zevenhuizen, de Pruim
  • 15 May 2018 om 09:42
    In die tijd was ik nog te jong om naar de kroeg te gaan maar lijkt me dat een van die twee kroegen sowieso De Blauwe Kater is. En die andere Café Bak?
zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›