Homepage » Historie & oud-spelers » De Haan: ''Ik was trainer en dacht: wat gebeurt hier? Het begon al met ons shirt''

De Haan: ''Ik was trainer en dacht: wat gebeurt hier? Het begon al met ons shirt''

( 2 reacties)
De Haan: ''Ik was trainer en dacht: wat gebeurt hier? Het begon al met ons shirt''

De Champions League wordt vanavond hervat met de knock-outfase. Nederland speelt al jaren geen rol meer in het kampioenenbal en overwintering in de Champions League is haast onmogelijk. Foppe de Haan is al lange tijd niet te spreken over het toernooi.

"Ik herinner mij nog dat we Champions League gingen spelen met Heerenveen", blikt De Haan terug in gesprek met Trouw. "Ik was trainer en dacht: wat gebeurt hier? Het begon al met ons shirt. Dat moest gekeurd worden op het hoofdkantoor van de UEFA. En wat denk je? Afgekeurd."

"De hoogte van de letters op het shirt was niet goed en ook de pompeblêden, de Friese hartjes, moesten eraf, want dat vond de UEFA reclame." Uiteindelijk mocht SC Heerenveen toch in het bekende thuisshirt aantreden. "Onze jurist heeft destijds heel wat moeite moeten doen om het shirt er alsnog door te krijgen. Te gek voor woorden", vindt De Haan.

"Mensen moeten niet onderschatten wat erbij komt kijken als je Champions League speelt", vervolgt de oud-trainer van SC Heerenveen. "Je stadion wordt echt in bezit genomen door de UEFA. Alle reclame die niet in hun straatje past, plakken ze af en de kantoorruimten worden in gebruik genomen door UEFA-officials die zich amper voorstellen. Ik vond ze heel autoritair, heel afstandelijk."

De Champions League is puur commercieel. "Toen ik als trainer begon zei voorzitter Riemer van der Velde wel eens: 'Foppe, het is betaald voetbal, hè'. O ja, dacht ik dan, er moet natuurlijk ook nog geld verdiend worden om alles te kunnen betalen. Als trainer ben je met totaal andere dingen bezig", aldus De Haan.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Feb 2018 om 19:33
    Nee, laat maar, dezen hebben we al genoeg gehoord , ik loop ook nog altijd met die sjaal , die tijd komt niet weer terug, was wel prachtig.
  • 13 Feb 2018 om 17:57
    Prachtig verhalen. Graag meer
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›