VIDEO | Losada blikt terug: ''Het was er heel koud, heel 'fries' in Friesland''

0
VIDEO | Losada blikt terug: ''Het was er heel koud, heel 'fries' in Friesland''

De Argentijn Hernán Losada speelde het seizoen 2009/2010 succesvol op huurbasis bij SC Heerenveen. De Friezen huurden de aanvallende middenvelder van RSC Anderlecht en daarin speelde hij vrijwel alle wedstrijden en scoorde in de Europa League nog tegen Hertha BSC.

Terugkijkend op zijn tijd in Friesland heeft hij echter niet alleen positieve herinneringen, zo blijkt uit een interview met Losada (35) op de Belgische televisie. "Ik verstond er absoluut geen klote van, van dat speciale taaltje en hun aparte gebruiken. Maar het was er heel koud, heel fries in Friesland", zo vertelt hij bij ATV.

De Argentijn herinnert zich één apart voorval in het speciaal. "Ik zat op een avond in mijn sofa te kijken naar televisie en toen keek ik uit het raam en zag ik iemand zo passeren…", aldus Losada, die vervolgens - tot hilariteit van het publiek - een skiër uitbeeldt. "Met de ski’s, gewoon in de straat."

Hoewel SC Heerenveen zeer tevreden was over Losada, bleef zijn periode in Friesland beperkt tot één seizoen. Dat had onder meer te maken met de koopoptie in zijn huurcontract, waarin een afkoopsom van drie miljoen euro was opgenomen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›