Homepage » Historie & oud-spelers » Sibon heeft nieuw doel: ''Dit is de toekomst van het voetbal''

Sibon heeft nieuw doel: ''Dit is de toekomst van het voetbal''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Sibon heeft nieuw doel: ''Dit is de toekomst van het voetbal''

Gerald Sibon heeft na zijn vertrek als assistent-trainer bij SC Heerenveen zijn ambities inmiddels wat aangepast. De voormalig aanvaller (43) van onder meer PSV en Sheffield Wednesday wil zichzelf gaan specialiseren als spitsentrainer.

"Ik heb er met veel mensen over gepraat omdat ik geloof dat de toekomst is in het voetbal", vertelt Sibon bij Sky Sports. "Er zal veel meer gerichte training komen. Meer gespecialiseerd en minder algemeen. Doelmannen hebben hun eigen keeperstrainer, dus waarom spitsen niet? Er is veel te winnen."

"Het contact met de spelers is beter omdat je alleen met een handvol spelers bezig bent. Iedere speler heeft zijn eigen dingen die hij moet verbeteren, dat geldt niet voor alle twintig spelers", vervolgt Sibon enthousiast. "De een moet werken aan zijn snelheid, de ander aan zijn kracht en een derde aan zijn tactische vaardigheden."

"Trainers besteden veel aandacht aan de eerste vijftig meter op het veld, waarbij er vanuit de verdediging wordt opgebouwd. Wanneer ze op de andere speelhelft terechtkomen, is het aan de aanvallers. Dan komt het op hun creativiteit en kunde aan. Daar kun je ook op trainen. Hoe vaker je traint, hoe beter het wordt."

Bij SC Heerenveen, waar hij tussen 2014 en 2016 al spitsentrainer was, lijkt geen toekomst meer voor Sibon te zijn. "Of ik een terugkeer naar Sheffield Wednesday zou overwegen? 'I would love to come back'", besluit Sibon duidelijk. Het afgelopen was hij seizoen nog assistent-trainer was onder Jurgen Streppel. Sinds afgelopen zomer zit hij zonder club.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›