Jansen over Van Ottele: ''Is weer aan het opkrabbelen''

0
Jansen over Van Ottele: ''Is weer aan het opkrabbelen''

Aan het einde van het vorige seizoen klopte verdediger Syb van Ottele (19) nadrukkelijk op de deur bij SC Heerenveen. Dit seizoen heeft de van NEC overgekomen jeugdinternational echter nog geen speelminuten gemaakt in de Eredivisie.

Vooralsnog moet hij genoegen nemen met speeltijd in het beloftenelftal. "Ik moet zeggen dat hij een lastige voorbereiding heeft gehad, maar ik merk dat hij de laatste weken weer wat aan het opkrabbelen is", vertelt trainer Johnny Jansen tijdens supportersavond It Petear, georganiseerd door FeanFan. Tot nu toe bestaat de centrale verdediging uit Ibrahim Dresevic en Sven van Beek.

Voor Van Ottele zal het een tegenvaller zijn, maar Jansen zet de zaken even in perspectief: "Hij is natuurlijk vanuit Nijmegen hier naartoe verhuisd, voor het eerst op zichzelf gaan wonen en nog maar negentien jaar. Dus het is een hele nieuwe leven hier in Heerenveen opgestart. Nu vind ik dat Syb op het veld ook weer stappen vooruit moet gaan maken. Hij moet binnenkort weer op de deur gaan kloppen."

Jansen verwacht dat Van Ottele dat op termijn ook zeker weer gaat doen. "Hij heeft vorig seizoen een aantal wedstrijden meer gespeeld en het naar mijn inzicht ook keurig gedaan. Maar je ziet dan ook wel eens dat het een periode even wat minder wordt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›