Van Ewijk waarschuwt: ''Je mag me opzoeken, maar ik ga je opeten''

0
Van Ewijk waarschuwt: ''Je mag me opzoeken, maar ik ga je opeten''

De loopbaan van Milan van Ewijk lijkt erg op die van Denzel Dumfries. Ze gingen beiden namelijk op relatief late leeftijd van een amateurclub naar een degradatiekandidaat in de Eredivisie. Uiteindelijk kwamen de rechtsbacks bij SC Heerenveen terecht. 

Van Ewijk ziet meer gelijkenissen tussen hem en Dumfries. "We kunnen allebei goed opkomen", zegt hij in het FeanFan Magazine. De huidige rechtsback van Inter is een voorbeeld voor de jonge verdediger. "Hij is echt een machine. Ik kijk vaak naar hem. Hoe hij zijn wedstrijden speelt, daar probeer ik van te leren.

Volgens Van Ewijk is de inzet tijdens wedstrijden bij hem en Dumfries altijd hoog. "Hij is een bijtertje en ik ben ook wel een pitbull. Ik ga het veld in met de instelling: je mag me opzoeken, maar ik ga je opeten", aldus de vleugelverdediger.

"Wij zijn de nieuwe buitenspelers", benadrukt Van Ewijk, die ook als aanvaller heeft gespeeld. "Je weet soms welke actie gaat komen, omdat je zelf ook in die situaties bent geweest. Je herkent de actie misschien een fractie van een seconde eerder."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›