Halilovic: ''Het was als een filmscript, je verzint het niet''

3
Halilovic: ''Het was als een filmscript, je verzint het niet''

Vlak voordat Tibor Halilovic vertrok naar SC Heerenveen, speelde hij nog een bekerwedstrijd voor het Kroatische HNK Rijeka, in de zomer van 2020. Tijdens dit duel raakte hij na een klein half uur geblesseerd aan zijn knie. 

"Ik wilde een schot blokken, maar de speler die schoot gleed door en klapte daardoor vol tegen mijn knie terwijl mijn voet nog in het gras stond. Knak, very bad", vertelt Halilovic in gesprek met Voetbal International

De blessure kon niet op een vervelender moment komen voor de Kroaat. "SC Heerenveen zat op de tribune toen het gebeurde. Het officiële bod lag op tafel, ik had mondeling overeenstemming bereikt en dan gebeurt er zoiets in je allerlaatste wedstrijd... Het was als een filmscript, je verzint het niet."

SC Heerenveen besloot in eerste instantie de transfer op een laag pitje te zetten. "Het was een grote teleurstelling voor me, ik kon het niet bevatten", blikt Halilovic terug. "Ik ben namelijk zelden geblesseerd en dan overkomt je zoiets op het moment suprême."

De transfer liep hierdoor vertraging op en de middenvelder moest eerst beginnen met revalideren. "Heerenveen heeft in die periode continu contact met me gehouden, dat heb ik heel erg gewaardeerd. De eerste wedstrijd die ik na die blessure weer speelde, zaten ze gelijk op de tribune", aldus Halilovic, die in januari 2021 alsnog de overstap naar het Abe Lenstra Stadion maakte.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Sep 2021 om 15:18
    Alles bepalend denk ik voor een transfer dat je als club in zo'n situatie wel van je laat horen en in nauw contact blijft.......doe je dat niet, zal een speler dat onthouden en wanneer die op krabbelt bij nieuwe interesse sneller geneigd zijn naar een andere club te gaan terwijl je nu, in dit geval, alsnog een band opbouwt en warmte uitstraalt en oprechte interesse. Voor Heerenveen ook een mooie aanwinst, speler die goed bij de club past en uiteindelijk ook een mooi transfer zal kunnen gaan maken straks.
  • 22 Sep 2021 om 14:21
    Ik vind Halilovic ook wel een mooi voorbeeld van hoe “oudere” talentvolle spelers ook een goed idee zijn. Dat zie je met Halilovic en ook met Bochniewicz. Dat zijn spelers die niet meer het stempel jong talent dragen, maar wel direct van waarde zijn voor SCH. Ook zit er aan deze jongens nog wel restwaarde als ze goed presteren. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Van Beek nu.
  • 22 Sep 2021 om 14:13
    Klasbak! Super aanwinst voor Heerenveen. Mooi dat Heerenveen dus zoveel vertrouwen in hem had.
Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›