Staat Musaba voor debuut? ''Fijne speler om in je team te hebben''

2
Staat Musaba voor debuut? ''Fijne speler om in je team te hebben''

Afgelopen week ontbrak Anthony Musaba vanwege ziekte nog bij SC Heerenveen, maar alles wijst erop dat de snelle rechtsbuiten zaterdag zijn debuut kan gaan maken tegen Fortuna Sittard. De Friezen kunnen zijn snelheid en diepgang voorin goed gebruiken.

Clubwatcher Sander de Vries noemde hem eerder deze week 'een beest' op basis van de trainingen die hij gezien heeft. Ook op verdediger Sven van Beek heeft Musaba tot nu toe een prima indruk gemaakt. "Het is geen 'beest', maar hij is supersnel, heel lichtvoetig en een jongen die ook wel vaak de diepte zoekt", laat Van Beek weten bij Radio Camataru.

Tegen FC Groningen begonnen Siem de Jong en Arjen van der Heide op de flanken. "Ik denk wel dat Musaba een ander type is dan Van Bergen (naar Stade de Reims vertrokken, red.), maar hij zocht ook vaak de diepte en dat is wel fijn om in je team te hebben", aldus Van Beek, die zijn ploeg afgelopen zondag zonder Musaba nog 1-1 gelijkspelen tegen FC Groningen.

De grote vraag is of Musaba ten opzichte van Mitchell van Bergen wél de kwaliteiten heeft om beslissend te zijn qua goals en assists. "Of hij een voorzet kan geven? Wat ik gezien heb, wel. Het een-op-een afmaken ook... Ik wil de lat niet te hoog leggen voor hem maar hij zal wel moeten", lacht Van Beek.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Sep 2021 om 13:05
    Nygren stond basis niet vdh
  • 17 Sep 2021 om 12:08
    Ik heb hem zelf niet 1x in trainingsvideo’s / foto’s voorbij zien komen deze week, dus zou me niet verbazen als hij dit weekend helaas nog niet aanwezig is. Wel een type speler dat broodnodig lijkt, dus zou super zijn als hij er wel bij is!
Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›