Van Beek wil meer: ''Ze hadden in potentie hoger kunnen eindigen''

0
Van Beek wil meer: ''Ze hadden in potentie hoger kunnen eindigen''

Johnny Jansen liet na afloop van het vorige seizoen weten dat hij er graag wat meer 'karakter' in zijn ploeg wilde hebben. Met de komst van de ervaren centrumverdediger Sven van Beek (26) heeft de trainer wat dat betreft geen klagen.

"SC Heerenveen is een club die altijd mooi voetbal wil spelen en daar houd ik van. Met een stukje strijd, al vond ik dat afgelopen seizoen allemaal wel wat minder", begint Van Beek in het Friesch Dagblad. Aan energie zal het bij de verdediger niet ontbreken, want na een lange periode van diverse blessures is hij eindelijk weer fit. "Ik ben blij dat ik bij Willem II mezelf weer op de kaart heb kunnen zetten."

Tot een jaar of drie geleden was Van Beek nog een van de grootste talenten van Feyenoord. Niet voor niets was er afgelopen zomer nog genoeg interesse, onder meer van het Italiaanse Udinese. "Maar Heerenveen werd helemaal concreet. Daar had ik meteen goed gevoel bij. Ik vond het altijd al een mooie club. Van buiten dan, want van binnen moet ik nog meemaken."

Vanaf de buitenkant zag Van Beek SC Heerenveen afgelopen seizoen na een goede seizoenstart in de middenmoot eindigen. "Het is een goede selectie, waar mijns inziens afgelopen seizoen niet alles is uitgekomen. Ik denk dat de club met spelers met dusdanig goede kwaliteiten in potentie hoger had kunnen eindigen, dan ze hebben laten zien."

Van Beek hoopt daar dit seizoen verandering in te gaan brengen met zijn ervaring en inzet. "Ik wil de lijn van Willem II doortrekken en bewijzen dat ik het niveau van de top drie weer aankan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›