VIDEO | Samenvatting: FC Groningen net te sterk voor SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag niet weten te winnen van FC Groningen. In het Drentse Rolde verloor de ploeg van trainer Johnny Jansen na 120 minuten met 2-1.

Halverwege de eerste helft wisten beide ploegen een keer te scoren: SC Heerenveen via Henk Veerman en FC Groningen via Romano Postema. Beide keren ging echter de vlag omhoog. Vlak voor rust kwamen de Groningers toch op voorsprong dankzij een kopgoal van Wessel Dammers.

Pas in de 73ste minuut wist SC Heerenveen de stand gelijk te trekken. De Poolse centrale verdediger Pawel Bochniewicz kopte de gelijkmaker binnen uit een hoekschop. In de 90ste minuut kwam de ploeg van trainer Danny Buijs weer op voorsprong. Opnieuw was Dammers de doelpuntenmaker voor FC Groningen. Aanwinst Sven van Beek maakte zijn officieuze debuut in het shirt van SC Heerenveen.

Opstelling SC Heerenveen tot 90ste minuut: Mulder; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Kaib (Nunumete, 85.); Kongolo, Halilovic, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman, Van der Heide

Opstelling SC Heerenveen na 90ste minuut: Mous; Akujobi, Van Beek, Dresevic, Nunumete; Hajal, De Jong, Ras; Nygren, Gudnason, Shopov.