VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verslaat Jong FC Utrecht

SC Heerenveen heeft zijn eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. De Friezen wonnen met 3-1 van Jong FC Utrecht. Opvallend tijdens de wedstrijd was het uitvallen van Lucas Woudenberg.

Heerenveen startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Mulder, van Ewijk, Dresevic, Zaal, Woudenberg; Ras, Kongolo, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Shopov. De Friezen begonnen sterk, al na acht minuten zorgde Joey Veerman voor de 1-0 op het scorebord. Kort daarna schoot talent Stanislav Shopov op de lat.

Na 24 minuten verstapte linksback Lucas Woudenberg zich waardoor hij vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken. De blessure zag er volgens de Leeuwarder Courant vrij ernstig uit, het zou om een enkelblessure gaan en Woudenberg moest op krukken naar de kleedkamer. Talent Rasmus Wendt viel voor hem in en mocht vervolgens gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Heerenveen startte de tweede helft met een andere opstelling, die was als volgt: Mous; Ajukobi, Van Ottele, Bochniewicz, Kaib; Nunumete, Halilovic, De Jong; Van der Heide, Hajal, Van Bergen. Na tien minuten kwam Jong FC Utrecht op een 1-1 gelijkspel door Joey Hilterman. Weer zo'n tien minuten later schoot Arjen van der Heide de Friezen weer op voorsprong. Benjamin Nygren schoot Heerenveen ten slotte naar een 3-1 overwinning.

Opstelling eerste helft: Mulder; Van Ewijk, Dresevic, Zaal, Woudenberg (24. Wendt); Kongolo, J. Veerman, Ras; Nygren, H. Veerman, Shopov.

Opstelling tweede helft: Mous; Akujobi, Van Ottele, Bochniewicz, Kaib; Halilovic, De Jong (70. Nygren), Nunumete; Van Bergen, Hajal, Van der Heide.