Tobiasen reëel: ''Dan vinden ze vrouwen en stappen belangrijker''

0
Tobiasen reëel: ''Dan vinden ze vrouwen en stappen belangrijker''

SC Heerenveen heeft Ole Tobiasen (45) aangesteld als de nieuwe assistent-trainer en de voormalig profvoetballer is dolblij dat hij terug is op het oude nest. De Deense oefenmeester werd afgelopen seizoen in maart nog ontslagen door Almere City.

"Ik had het karwei graag af willen maken, want ik geloofde absoluut nog in onze promotiekansen. Het was een schok dat ik werd ontslagen", blikt hij terug in gesprek met het Friesch Dagblad. "Zeker omdat ik twee weken eerder nog een aanbod had gekregen om bij te tekenen. Maar de deur ging dicht. Het betekende echter ook dat andere deuren open gaan", aldus Tobiasen, die het EK op de voet volgt. 

Hij hoopt dat zijn landgenoot Christian Eriksen snel zal herstellen van zijn hartproblemen. "Het zou kunnen zijn dat Eriksen zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft. Ik hoop van niet", benadrukt hij. "Maar hij is 29 jaar en misschien zegt hij wel: ‘Ik neem geen risico, het is mooi geweest’. Oftewel: je voetbalcarrière en zelfs je leven kan zomaar over zijn. Doe er daarom alles voor", adviseert Tobiasen. 

"Tegen absolute topspelers als Frenkie de Jong of Memphis Depay hoef je het niet zeggen, die hebben het van nature. Maar ik heb ook vaak gezien dat grote talenten niet doorbreken omdat ze op een gegeven moment vrouwen en stappen belangrijker vinden dan voetbal", legt hij uit. "Net als Foppe (de Haan, red.) toen ben ik er veel mee bezig", aldus Tobiasen. ‘Doe er nou alles voor. Dat je later niet zegt: had ik maar. Want dan is het vaak te laat’", besluit Tobiasen realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›