Joey Veerman dribbelkoning van Eredivisie; Van Bergen valt tegen

1
Joey Veerman dribbelkoning van Eredivisie; Van Bergen valt tegen

Joey Veerman mag zich de dribbelkoning van de Eredivisie noemen, zo zocht ESPN uit op basis van informatie van statistiekenbureau OPTA. De middenvelder van SC Heerenveen had als enige speler met meer dan 100 dribbels een succespercentage van 65%.

"Veerman maakte afgelopen seizoen 109 dribbels en 71 keer deed hij dat met verve", schrijft ESPN. De betaalzender verwacht dat de middenvelder, die nog een contract tot medio 2024 in Friesland heeft, komende zomer vertrekt bij SC Heerenveen.

"Teamgenoot Mitchell van Bergen was een stuk minder effectief. Van alle Eredivisie-spelers met minstens honderd dribbels, was de vleugelaanvaller het minst nauwkeurig. Slechts 38% van zijn 117 dribbels waren succesvol", aldus ESPN. OPTA spreekt van een geslaagde dribbel als een poging om een speler te passeren met de bal aan de voet lukt.

Veerman houdt in het klassement FC Emmen-middenvelder Sergio Peña (61%) en Zinedine Machach (55%) van VVV-Venlo achter zich. FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk is de meest actieve dribbelaar met 232 dribbels. Kerk staat op 112 voltooide dribbels, het meeste van de Eredivisie. Maar zijn succespercentage is met 48% niet heel hoog.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 May 2021 om 16:12
    Goh.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›