Jansen: ''Wij verlangen dat we hetzelfde bieden als tegen Ajax''

SC Heerenveen gaat komende zondag op bezoek bij FC Groningen. Trainer Johnny Jansen kijkt met vertrouwen vooruit naar de derby. Afgelopen weekend werd er niet gewonnen van koploper Ajax, maar speelde SC Heerenveen een goede wedstrijd.

"Het is teleurstellend dat je niet wint, maar we hebben er zeker heel veel goede dingen uitgehaald", vertelt Jansen voor de camera van SC Heerenveen TV. "Die willen we ook gewoon meenemen richting FC Groningen. We hebben ook de dingen laten zien die we nog wel scherper en beter kunnen doen, maar het is zeker zo dat er met een positief gevoel richting Groningen wordt gewerkt."

Tegenstander FC Groningen draait een goed seizoen en bezet de zesde plek op de ranglijst. "Ze hebben met name een goed team, wat met elkaar enorm hard werkt om een resultaat te krijgen", vindt Jansen. "FC Groningen zal hun plan ook weer klaar hebben, maar wij ook. Wij verlangen zeker van onszelf dat we hetzelfde gaan bieden als tegen Ajax."

Eerder dit seizoen speelde SC Heerenveen met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. "Toen liepen we de eerste helft goed te voetballen", weet Jansen nog. "FC Groningen kreeg er niet zo makkelijk druk op, maar wij wel heel aardig op hen. We dwongen ze vaak tot de lange bal en die konden wij weer onderscheppen."

"In de tweede helft zetten ze veel meer druk op ons en werden wij gedwongen tot de lange bal", vervolgt Jansen. "Zij gingen echt de strijd met ons aan, wat ook een kracht van hen is. Ze wonnen veel meer de tweede bal. Die tweede helft was zeker leerzaam", aldus Jansen, die de lijn van vorige week door wil trekken. "Dat is voor mij het allerbelangrijkste."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand