Bochniewicz: ''Het is hier misschien wat saai, maar dat ben ik wel gewend''

0
Bochniewicz: ''Het is hier misschien wat saai, maar dat ben ik wel gewend''

Pawel Bochniewicz heeft het goed naar zijn in bij SC Heerenveen. De Poolse verdediger is bezig aan een sterk eerste seizoen in Friesland en hoopt deze lijn door te trekken.

"Het bevalt mij heel goed in Heerenveen. Zowel op het veld als buiten het veld. Het is hier misschien wat saai, maar dat ben ik wel gewend", aldus Bochniewicz in It Pompebledsje. "Mijn leven ziet er al acht jaar zo uit. Al sinds ik naar Italië vertrok. Iedereen denkt dat je als voetballer het meest mooie leven hebt. Maar ik ga naar de training, ga naar huis en dat is het. Je moet je focus houden op het voetbal en dat lukt hier in Heerenveen heel goed. Voor mij is die focus belangrijk om het beste uit mezelf te kunnen halen."

SC Heerenveen nam de international van Polen over van Gornik Zabrze. "Wat het grootste verschil is? Dat is dat er op dit moment geen fans zijn. Dat vind ik verschrikkelijk. Dat is toch waarom je voetbal speelt. Ik heb in Heerenveen twee wedstrijden met publiek gespeeld. En in Polen zijn de fans geweldig. Ik ben benieuwd hoe dat in Heerenveen is als er weer publiek welkom is", vervolgt de verdediger. "Verder lijken de clubs op elkaar. Het zijn beide clubs die jonge spelers kopen om ze te ontwikkelen en door te verkopen."

Bochniewicz hoopt zich bij Heerenveen in de kijker te spelen. "Zo staat Heerenveen ook bij ons in Polen bekend. Dat is ook een van de redenen waarom ik hier naartoe wilde komen. Scouts van grote clubs zitten hier op de tribune om spelers te bekijken. Daarom denk ik dat Heerenveen voor mij de juiste stap is geweest."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›