Veerman botst met Perez: ''Hebben er enorm veel energie in gestopt''

7
Veerman botst met Perez: ''Hebben er enorm veel energie in gestopt''

Henk Veerman verloor met SC Heerenveen van Ajax, maar de spits probeert toch positief te blijven voor de camera van ESPN. Hij zag zijn ploeg vechten.

''We hebben er enorm veel energie ingestopt en daar ben ik trots op. Dat we wel uitgestraald hebben dat we hier niet van de mat geveegd wilden worden. Dat het dan aan de bal iets minder is, dat kan...'', vertelt de aanvaller na de 0-3 nederlaag tegen de Amsterdammers. Kenneth Perez is het overigens niet met Veerman eens. Hij stelt dat de Friezen er geen moment een echte wedstrijd van gemaakt hebben.

''Dan kan je toch nog wel blij zijn dat we enorm veel energie op de mat hebben gelegd? Dat we niet als makke schapen van het veld af gaan?'', reageert Veerman. ''Dat Ajax dan de betere ploeg is, dat hadden we wel verwacht. Het is zonde, het is niet gelukt. Dan zie je wel hoe makkelijk Ajax voetbalt.''

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 Mar 2021 om 13:59
  Tsja, met alle goede wil van de wereld is dit natuurlijk geen best interview. Energie stoppen in een wedstrijd of 'niet als makke schapen naar de slachtbank geleid zijn' kan nooit een maatstaf zijn. Dat is namelijk het startpunt, een absolute voorwaarde. Want technisch en tactisch zag het er verder niet goed uit en dat is niet voor de eerste keer. Dat valt enorm tegen, zeker gezien de aanwezigheid van talentvolle voetballers (Dresevic, Van Hecke, Veerman, Kaib, Hajal, Batista, Halilovic en in principe Van Bergen) gecombineerd met de ervaring van goede voetballers als Schöne, Bochniewicz, Mulder, Henk Veerman en Siem de Jong. Hoe kan dat? Natuurlijk is Ajax veel te sterk en waren ze gister goed genoeg om sowieso niet enorm in de problemen te komen, maar gegeven het feit dat het veld ontzettend slecht was en daarmee heel goed voetbal lastig zou worden, had er toch meer mogelijk moeten zijn? Zie bijvoorbeeld hoe vrij Klaassen de 0-1 binnen kon koppen (Bochniewicz is nauwelijks in de buurt). Of het feit dat een paar goede ballen op de helft van de tegenstander al te veel gevraagd is. Als het dan alleen tegen een topclub als Ajax zou gebeuren, is het tot daar aan toe, maar het is een structureel probleem. En waar zit 'm dat in? Te veel persoonlijkheden die op elkaar lijken, zoals de schijtlollige en met minimale inzet spelende Veerman en Veerman, of de zachte persoonlijkheden van Dresevic, Mulder en De Jong? Of weinige kwaliteit op bepaalde posities waar al veel te lang mee wordt doorgegaan, zoals op de rechtsback met Floranus, in aanvallend opzicht op de vleugels en de alsmaar terugkerende Kongolo op het middenveld? Te lang vasthouden aan spelers die al langer wegwillen, zich verheven voelen boven de rest en daardoor niet meer de kwaliteit kunnen brengen, zoals Veerman en Van Bergen? Ligt het aan de coach, of juist aan de assistenten?
 • 4 Mar 2021 om 13:57
  • Quote van 4 Mar 2021 om 12:22
   Heel irritant dit ja. Die perez is niet serieus te nemen.
  ??
 • 4 Mar 2021 om 12:22
  Heel irritant dit ja. Die perez is niet serieus te nemen.
 • 4 Mar 2021 om 12:11
  Weet niet wat voor wedstrijd henk gespeeld heeft, maar het leek gewoon nergens op gisteren
 • 4 Mar 2021 om 11:44
  Zaterdag nog even puntendokter voor ADO spelen met deze slappe hap
 • 4 Mar 2021 om 11:15
  Schöne doet dat veel beter. Heeft ook veel inzicht.
 • 4 Mar 2021 om 10:57
  Ik ben helemaal klaar met die interviews van Henk na de tijd, hier ook weer Perez ging er lichtelijk tegenin maar GJV had hem afgebrand denkik. Tegen VVV ook al tevreden/blij met een punt en heracles was dr zelfkennis ook ver te zoeken.
Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›