Goed nieuws voor SC Heerenveen: Mulder kan keepen tegen Ajax

0
Goed nieuws voor SC Heerenveen: Mulder kan keepen tegen Ajax

Erwin Mulder leek een twijfelgeval te zijn bij SC Heerenveen voor het bekerduel met Ajax vanwege heupklachten. De doelman van de Friezen zegt zelf echter ‘gewoon’ te kunnen spelen in de halve finale van vanavond.

"Ik kan gewoon spelen", begint Mulder in gesprek met Omrop Fryslân. "Dit zijn de krenten in de pap. Als topsporter leef je voor deze wedstrijden. Een halve finale tegen Ajax, dan hoef je mij niet te vragen of ik er zin in heb."

"Dat is heel lastig. Het is soms iets ongrijpbaars. Het is wel zo dat we daarin te wisselvallig zijn”, vervolgt Mulder. “Je moet niet vergeten dat er in de weer jongens bijgekomen staan. Die moeten weer ingepast worden en dat gaat met vallen en opstaan. Die jongens moeten zich ook aanpassen aan onze manier van spelen.

Mulder is onder de indruk van Ajax. "Het is een hele goede ploeg met een hele brede selectie. Ze staan niet voor niets bovenaan en zijn weer een ronde verder in Europa”, gaat de goalie verder. “In de omschakeling zijn wij wel sterk. Ze willen altijd voetballen en staan groot in hun opstelling. Wij moeten van die ruimtes gebruik kunnen maken. Het kan een hele mooie avond worden en daar gaan we als ploeg alles voor doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›