''Voor Heerenveen is het zoveel bijzonderder om de finale te halen''

0
''Voor Heerenveen is het zoveel bijzonderder om de finale te halen''

Siem de Jong hoopt woensdagavond zijn oude club Ajax pijn te doen in de strijd om de KNVB Beker. De oud-speler van de Amsterdammers staat in de halve finale tegenover de club waar hij zijn profloopbaan begon.

"Het is anders, geen club is als Ajax. Bij Ajax groei je op in een bepaalde stijl, met een visie waarin winnen centraal staat. Nederlagen doen heel erg pijn. Dat intense gevoel, de trots die daar mee gepaard gaat, miste ik in Newcastle en bij de meeste andere clubs waar ik gespeeld heb. Daar horen nederlagen erbij. Ja, ook hier in Heerenveen", aldus De Jong in De Telegraaf.

Voor De Jong is het een speciaal duel. "Een finale was mooier geweest... Feyenoord was een knotsgekke wedstrijd, mét supporters was het stadion denk ik afgebroken geweest. Mooi ook: toen ik in de kleedkamer mijn telefoon aanzette, stroomden de berichten uit Amsterdam in hoog tempo binnen. Daley Blind was de eerste die zich meldde. We gaan elkaar woensdagavond wel een paar keer tegenkomen, vrees ik."

Of De Jong gaat juichen bij een goal? "Ik denk dat ik gewoon maar naar de man van de assist loop. Ik wil niet op de zaken vooruitlopen, maar ik denk dat ik ongelooflijk blij zal zijn als wij de finale halen. Voor Heerenveen is het zoveel bijzonderder om de finale te halen dan Ajax, dat gegeven alleen al móét ons een extra boost geven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›