De Jong beseft: ''Moet bijna nog effectiever zijn dan bij Ajax''

0
De Jong beseft: ''Moet bijna nog effectiever zijn dan bij Ajax''

Siem de Jong wist zondag opnieuw te scoren voor SC Heerenveen. De ervaren middenvelder was woensdag trefzeker in het bekerduel met Feyenoord en vond ook het net tegen FC Groningen.

De Jong vindt het bij SC Heerenveen moeilijker om te scoren dan in zijn tijd bij Ajax. "Het is hier heel anders spelen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik kom minder vaak in het strafschopgebied, daarom ben ik blij dat ik afgelopen week toch mijn doelpuntjes heb meegepikt. Ik weet heel goed dat daar je daar uiteindelijk toch op wordt afgerekend."

"Ik moet bijna nog effectiever zijn dan in mijn periode bij Ajax", aldus De Jong, die hoopt vaker betrokken te worden in het positiespel. "Ik stond in de eerste helft redelijk vaak vrij. Ik moet dan meer de bal opeisen. Je probeert tussen de linies te spelen. Dat soort momenten moeten meer komen."

Er werd sceptisch gereageerd op de komst van De Jong naar SC Heerenveen, maar die geluiden verdwijnen nu naar de achtergrond. "Ik had wel een beetje verwacht dat dit soort dingen gezegd zouden worden", reageert hij luchtig. "Mijn drijfveer is succesvol te zijn binnen de club. Natuurlijk hoop je dat je jezelf kunt laten zien, maar dat is vooral mooi meegenomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›