Jansen na 'knotsgek' duel: ''Dat hebben ze fantastisch gedaan''

2
Jansen na 'knotsgek' duel: ''Dat hebben ze fantastisch gedaan''

Johnny Jansen zag een absurde wedstrijd, die zijn ploeg uiteindelijk als winnaar afsloot. In het Abe Lenstra stadion werd met 4-3 van Feyenoord gewonnen.

"De eindfase was knotsgek, maar genieten. Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning", vertelt de oefenmeester bij Omrop Fryslân. "Ik vond dat we goed begonnen, maar daarna liepen we iets te ver achteruit. Feyenoord zit er bovenop. En dan moet je op hoek naar Henk, en niet alleen maar kort spelen. Want daar loeren ze op."

Feyenoord stond met 1-3 voor in de tweede helft. "Maar uiteindelijk krijgen zij de rode kaart en dan gaat het helemaal om. Als je dan met tien man komt te staan en het zo wegzet met drie goals in no-time, dat hebben de mannen fantastisch gedaan", stelt Jansen, die de overwinning terecht vond.

"Je krijgt een penalty die je mist en er was nog een buitenspelgoal. Je hebt een paar hele goede mogelijkheden gehad", besluit Jansen meer dan tevreden.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Feb 2021 om 09:48
    Ik had voor de competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord groeiende twijfels over het tactisch vermogen van Janssen. Het lukte hem wedstrijd op wedstrijd niet om de zaak wat beter aan het rollen te krijgen. Maar hij heeft Dick Advocaat twee keer tactisch verslagen. Al was het gisteravond na een halfuur wel zo dat Advocaat het trucje door had en Feyenoord vanaf dat moment tot de rode kaart absoluut de betere was.
    Het voetbal is nog echt niet geweldig, maar deze omzetting zorgt voor meer voetbal en verrassing in het spel. Echt een grote vooruitgang. En als ik Schöne gister aan de bal zag, dan duurt het niet lang voordat die in de basis staat. Heel veel rust, technisch zo goed en dan vooral functioneel technisch: passes, aannamen, wegdraaien. Dat biedt ook weer meer kansen tot variatie. Laten we hopen dat Janssen ook Ten Hag eens weet af te troeven, al is die uitdaging wel 4x groter.
  • 18 Feb 2021 om 07:53
    Ik heb best lekker geslapen.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›