Jansen: ''Ik zie wel een Siem die belangrijk voor ons kan worden''

0
Jansen: ''Ik zie wel een Siem die belangrijk voor ons kan worden''

Siem de Jong maakte zondag tegen VVV-Venlo voor het eerst de negentig minuten vol sinds zijn komst naar SC Heerenveen in december. Trainer Johnny Jansen is blij met de inbreng van de ervaren De Jong, maar verwacht op termijn wel meer van hem.

"Ik denk dat Siem ongelooflijk belangrijk is in de coaching van het elftal. Bijvoorbeeld in het sturen naar Henk, dat doet Siem goed", vertelt Jansen na het duel met VVV-Venlo (1-1) voor de camera's van ESPN. Tegelijkertijd is de trainer ook kritisch: "Ik denk ook dat Siem nog een stap kan maken in balbezit, dat hij vaster en beter wordt."

Jansen koos er zondag voor om met Tibor Halilovic, Joey Veerman en De Jong te starten op het middenveld. "Ik zie wel een Siem die belangrijk voor ons kan worden", vervolgt Jansen. "Hij moet wedstrijdfit worden, daarin is hij onderweg. Als dat lukt, gaat hij absoluut ook beter voetballen en zeker beter aan de bal zijn."

Zelf toonde De Jong zich ook kritisch over zijn optreden tegen VVV. "Aan de bal moet ik nog wel meer brengen. Soms verlies ik de bal te makkelijk. Dat zijn stappen die ik nog moet maken", aldus De Jong na afloop van het duel.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›