Zelfkritische De Jong: ''Breng nog niet wat ik zou willen brengen''

0
Zelfkritische De Jong: ''Breng nog niet wat ik zou willen brengen''

Siem de Jong mocht zondag bij SC Heerenveen weer in de basis beginnen bij SC Heerenveen en maakte de negentig minuten vol. De nieuwkomer zag dat de Friezen weer eens wat van zichzelf lieten zien, maar volgens de middenvelder was het nog niet genoeg.

"Ik voel me goed. Ik moet nog wel stappen maken. Ik merk dat ik nog net niet negentig minuten breng wat ik zou willen brengen. Maar ik ben blij dat ik daarin stappen aan het maken ben", aldus De Jong bij ESPN. "In het aansturen en neerzetten ging het beter. Aan de bal moet ik nog wel meer brengen. Soms verlies ik de bal te makkelijk. Dat zijn stappen die ik nog moet maken."

SC Heerenveen startte zondag met een middenveld van De Jong, Joey Veerman en Tibor Halilovic. "We hebben een redelijk goede balans. We zijn drie verschillende spelers. Ik kom meer in de zestien-meter. Joey is controleren en Tibor wat meer verdedigend en in de opbouw. Daarin moeten we misschien nog meer het gevoel vinden."

"Er zijn nog genoeg dingen die we nog moeten verbeteren. We creëren te weinig kansen. Daar moeten we als team meer uithalen", besluit de oud-speler van onder meer Newcastle United en Ajax.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 13 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›