SC Heerenveen mag van geluk spreken met gelijkspel tegen RKC Waalwijk

SC Heerenveen heeft vanavond tegen RKC Waalwijk een punt gepakt. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd met een 1-1 teleurgesteld gelijkgespeeld tegen de Brabanders.

SC Heerenveen kwam na zeven minuten spelen op voorsprong tegen RKC Waalwijk. Joey Veerman stuitte in eerste instantie op Kostas Lamprou, ging goed door en legde de bal panklaar voor Henk Veerman, die beheerst afrondde. RKC Waalwijk was verder de sterkere ploeg in het eerste deel. Dit werd echter niet omgezet in doelpunten.

Tien minuten na rust wist RKC Waalwijk te profiteren van het overwicht. Richard van der Venne kreeg de bal aangespeeld op randje zestien en hij knalde de bal droog in de goal achter Erwin Mulder. RKC Waalwijk bleef jacht maken op de overwinning in Friesland. Twee minuten voor tijd redde Mulder nog fantastisch op een schot van Vitalie Damascan. Via de paal belandde de bal naast de goal.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Halilovic (61' De Jong), J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman, Van der Heide (61' Nygren).