Jansen: ''Er is wel een parallel te trekken met het vorige seizoen''

0
Jansen: ''Er is wel een parallel te trekken met het vorige seizoen''

Omdat SC Heerenveen tussendoor nog knap gelijkspeelde tegen PSV en Vitesse zou men bijna vergeten dat de Friezen alweer acht wedstrijden zonder overwinning zitten. De ploeg van Johnny Jansen stond lange tijd achtste, maar is inmiddels ingehaald door Sparta.

Ook vorig seizoen had Heerenveen rond de winterstop een reeks van acht wedstrijden zonder zege, die toen in Enschede tot een einde kwam. Een week later tegen Ajax werd de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. "Er is wel een zekere parallel te trekken met het vorige seizoen toen de resultaten naarmate de competitie vorderde ook minder werden", beseft Jansen in het Friesch Dagblad.

"Toen gingen we echter wel beter voetballen. Dat vind ik nu niet. Belangrijkste is dat we weer goed gaan verdedigen en vanuit de tegenaanval kansen creëren en doelpunten maken", aldus Jansen, die in de voorbereiding op dit seizoen enorm veel aandacht gaf aan de verdedigende organisatie. In de laatste duels tegen Heracles, Feyenoord en Fortuna kregen de Friezen acht treffers om de oren.

Jansen heeft donderdag tegen RKC Waalwijk wel de beschikking over een aantal nieuwe spelers. Zo zijn de nieuwelingen Tibor Halilovic (25), Syb van Ottele (18) en Ariel Harush (32) speelgerechtigd en zitten ze bij de wedstrijdselectie. De nieuwe linksback Rami Kaib (23) zal pas komend weekend inzetbaar zijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›