Jansen verwacht meer van Veerman: ''Dat geldt ook voor Tibor''

Met de komst van Siem de Jong en Tibor Halilovic heeft trainer Johnny Jansen plots heel wat meer mogelijkheden om zijn middenveld in te vullen. Het vinden van de juiste balans tussen aanvallende en verdedigende kwaliteiten zal waarschijnlijk de doorslag gaan geven.

"Het is natuurlijk wel zo dat Joey met zijn passes voor de creativiteit zorgt. Maar als Joey wat minder in zijn vel zit of heel goed wordt verdedigd, dan is het wel wat beperkter. Dan is het ook de kunst dat andere mensen dat veel meer gaan oppakken. Maar goed, dat is op dit moment anders", vertelt Jansen in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Daarom zijn we erg blij dat Siem erbij is gekomen. Hij kan gewoon erg goed voetballen en ik hoop dat hij in de toekomst daarin nog een belangrijkere rol daarin gaat krijgen. En Halilovic kan ook heel goed voetballen, dus wat dat betreft verwacht ik daar een mooie concurrentiestrijd. Ik verwacht dat we er daar op vooruit gaan", concludeert Jansen tevreden.

Tegelijkertijd ligt de uitdaging bij Jansen niet alleen in het vinden van meer creativiteit, want de organisatie is de laatste wedstrijden op het middenveld helemaal zoek. "Joey heeft in de voorbereiding een hele goede verantwoordelijkheid gepakt in het verdedigen. Het is mooi dat je goed aan de bal bent, maar die andere dingen moet hij er ook bij blijven doen", legt Jansen uit.

"Dat geldt voor Tibor ook, als hij gaat spelen", benadrukt hij. "Als je bij Heerenveen speelt, weet je dat het soms kan doorslaan en dat je meer aan het verdedigen bent dan dat je balbezit hebt. Het zal waarschijnlijk fifty-fifty zijn, het hoort er gewoon bij", besluit Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand