Llanez: ''Het moeilijkste is de kou, ik ben Los Angeles gewend''

3
Llanez: ''Het moeilijkste is de kou, ik ben Los Angeles gewend''

Na Michael Bradley (2005-2008) is Ulysses Llanez dit seizoen tweede Amerikaan in dienst van SC Heerenveen. De 19-jarige vleugelspeler wordt dit seizoen gehuurd van het Duitse VfL Wolfsburg maar moet het tot nu toe met korte invalbeurten doen.

Desondanks voelt Llanez zich goed op zijn plek in Friesland. "Ze behandelen me heel goed, sinds ik aangekomen ben behandelen ze me zoals familie. Dat waardeer ik heel erg. Het moeilijkste is de kou. Ik ben Los Angeles gewend en daar is het erg warm. Dus van de warmte naar de kou gaan is wel pittig", laat Llanez weten aan het Mexicaanse MARCA Claro.

Llanez maakte in de zomer van 2019 de overstap van LA Galaxy naar Wolfsburg. "De eerste drie of vier maanden waren moeilijk. Ik sprak geen Duits en niemand van m'n familie of vrienden was er. Maar ik deed veel met Michael Edwards (tevens Amerikaan, red.), dat hielp veel. Bij Heerenveen zie ik Teun Wilke Braams (Mexicaans jeugdinternational, red.) vaak."

Waar andere spelers nog wel eens klagen over het gebrek aan vermaak in Heerenveen, gedijt Llanez juist goed bij rust. "Heerenveen en Wolfsburg zijn vergelijkbaar. De trainingen zijn erg intensief, alle spelers willen een plek in de basis veroveren. Beide steden zijn niet erg groot en daar houd ik wel van, want er is niet veel te doen. Ik ga naar huis, laat de hond uit en ga slapen."

Nadat de aanvaller begin 2020 al zijn debuut had gemaakt voor het nationale elftal van de Verenigde Staten, kwam hij in november nog tweemaal in actie voor zijn geboorteland. "Het ging goed. Bij Heerenveen speelde ik niet veel, dus het was een mooie kans. Ik heb twintig minuten gespeeld en focuste me vooral op één-op-één-duels en verdedigen."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jan 2021 om 20:41
  Had van begins af aan al gezegd dat dit niet ging lukken
 • 13 Jan 2021 om 10:10
  Leuk dat hij de rust hier prettig vind, sinds maart 2020 maakt het overigens niet meer uit of je nu in een grote stad woont of in een dorp.....vrijwel alles is dicht dus enkel de buitenlucht is waar je het mee mag doen :)
  Al denk ik dat als je je een beetje verdiept Heerenveen toch ook wel het nodige te bieden heeft maar inderdaad geen groots winkelcentrum of uitgaansleven maar als je alles een beetje optelt is er toch echt wel het nodige (maar daarin geen grote variatie).
 • 12 Jan 2021 om 20:22
  Ik hoor veel supporters die deze jongen al een soort van afgeschreven hebben. Ikzelf zou hem graag meer in actie willen zien. Ik vind hem dreigender dan Nygren en er zit sowieso meer pit in deze jongen op het eerste oog. Hopelijk kan ie dit seizoen nog een beetje verrassen
Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›