VIDEO | Samenvatting: SC Heerenveen verliest pijnlijk van Fortuna

SC Heerenveen is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een teleurstellende nederlaag tegen Fortuna Sittard. Na een dramatische eerste helft gingen de Friezen in eigen huis met 3-0 onderuit.

SC Heerenveen was in de openingsfase dominant. Na een afstandsschot van Siem de Jong was Henk Veerman na een klein kwartier dichtbij de 1-0. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Benjamin Nygren, maar raakte de bal niet lekker met zijn hoofd.

Na twintig minuten was het aan de andere kant wel raak. Oud-Heerenvener Ben Rienstra rondde koelbloedig af na een fraaie combinatie met Sebastian Polter. Enkele minuten later verdubbelden de Limburgers de score. George Cox profiteerde van geschutter in de Friese defensie en kon de 0-2 binnenkoppen.

Na 37 minuten spelen werd de malaise voor SC Heerenveen compleet. Na een misverstand tussen Pawel Bochniewicz en Erwin Mulder maakte Zian Flemming het fraai af en gingen de Friezen met een 3-0 achterstand de pauze in.

Na rust werd het van de kant van SC Heerenveen wel beter, maar wisten de Friezen alsnog tot weinig kansen te komen. In de 72e minuut bewees het duo Veerman & Veerman dan toch zijn waarde. Henk Veerman was het eindstation van een fraaie combinatie tussen de twee. Het bleek echter niets meer dan een eretreffer.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Van Hecke (60' Dresevic), Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo (87' Smit), De Jong (60' Hajal), J. Veerman; Nygren ('46 Van der Heide), H. Veerman, Van Bergen (74' Batista Meier).