''Wanneer je merkt dat je dreigt vast te lopen, moet je wel verder''

0
''Wanneer je merkt dat je dreigt vast te lopen, moet je wel verder''

Rodney Kongolo heeft in zijn tijd bij Manchester City veel geleerd van Patrick Vieira. De middenvelder van SC Heerenveen speelt op dezelfde positie als de voormalig speler van onder meer Arsenal.

"Een geweldige voetballer, fysiek sterk en ook een echte leider. Het was top met hem te kunnen trainen, ook omdat hij als middenvelder zoveel ervaring heeft op hoog niveau en dat meebrengt op het veld", zo begint Kongolo in gesprek met Voetbal International.

Uiteindelijk wist Kongolo niet door te breken bij Manchester City. "Ik zie mijn tijd in Engeland als een mooie ervaring. Privé had ik het er goed en ook sportief heb ik mooie tijden meegemaakt. Maar wanneer je merkt dat je dreigt vast te lopen, moet je wel verder. Dus ik heb aangegeven dat ik weg wilde en de knop omgezet. Ik heb een positieve insteek. Ik dacht niet: Dit is het einde van mijn droom om de top te halen. Ik dacht: Er leiden meerdere wegen naar Rome."

"Het was altijd mijn ambitie om het eerste van Feyenoord te halen en daarna de top. Maar toen bood City mij een geweldige kans en heb ik een omweg genomen, maar ik ben nog heel jong. Het is zeker niet te laat om mijn dromen waar te maken", zo besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›