Fernandez: ''Het zijn twee volledige andere spelopvattingen''

3
Fernandez: ''Het zijn twee volledige andere spelopvattingen''

Joaquin Fernandez maakte ruim drie maanden geleden de overstap van de Uruguayaanse miljoenenstad Montenvideo naar het landelijke Heerenveen. Los van het leren van de Nederlandse taal moet de 21-jarige verdediger ook opnieuw 'leren voetballen'.

De linksbenige verdediger merkte op de training al snel dat in Nederland de nadruk ligt op hele andere aspecten va het spelletje. "Het zijn twee volledige andere spelopvattingen, maar het grootste verschil voor mij is dat iedereen erg technisch is. Je vindt hier geen spelers met een slechte techniek. Daarnaast zijn veel details anders, bijvoorbeeld in het verdedigen", vertelt Fernandez bij Migrantes del Balón.

"Ze leggen er wel de nadruk op, maar als het erop aankomt is het niet zoals in Uruguay, waar het eerst verdedigen is en dan pas aanvallen", vervolgt Fernandez, die merkt dat er veel op techniek wordt gehamerd. "Er is zoveel nadruk op een goede balbehandeling, in mijn ogen soms wel wat te veel. Maar langzamerhand pas ik me steeds meer aan hun ideologie aan."

Voorlopig zit Fernandez alleen nog op de bank bij het eerste elftal, maar het doel om in Europa door te breken en het nationale elftal van Uruguays te halen staat nog stevig overeind. "Dat is zonder meer een droom. Maar voor nu moet ik vooral mijn benen op de grond houden en beseffen dat ik nog ver achter lig op de spelers die er nu zijn (bij het nationale elftal, red.)."

"Het is niet zo dat ik niet over de toekomst filosofeer, maar ik moet nu gefocust zijn op de korte termijn-doelen", besluit Fernandez.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 Nov 2020 om 13:39
  • Quote van 28 Nov 2020 om 13:26
   Vraag me toch af of het verstandig is iemand te halen die veel tijd nodig heeft om te wennen, zijn draai te vinden. Tegenwoordig heb je spelers maar zo kort, ze moeten er eigenlijk met een paar maanden staan.
  Ja weet ook niet helemaal of dat het waard is. Heeft denk ik ook deels te maken met de gekke transfermarkt. Spelers die gelijk klaar zijn om te spelen bij ons zijn bijna niet betaalbaar. Dan wordt dit misschien als een buitenkans gezien.
 • 28 Nov 2020 om 13:26
  Vraag me toch af of het verstandig is iemand te halen die veel tijd nodig heeft om te wennen, zijn draai te vinden. Tegenwoordig heb je spelers maar zo kort, ze moeten er eigenlijk met een paar maanden staan.
 • 28 Nov 2020 om 08:34
  Voor hem ook wel lekker dat die nu rustig kan wennen hier. Ik hoop van harte dat hij straks er klaar voor is en ons allemaal verrast.
zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›