''Daar kreeg ik niet het gevoel dat er een heel concreet plan lag''

1
''Daar kreeg ik niet het gevoel dat er een heel concreet plan lag''

Rodney Kongolo wist het zeker toen zijn broer Terence werd geselecteerd in de jeugdopleiding van Feyenoord: hij wilde profvoetballer worden. Bij SC Heerenveen maakt hij momenteel zijn droom waar.

"We zijn opgegroeid in Rotterdam-Zuid. Daar is Feyenoord alles. Het was geweldig dat Terence daar mocht voetballen. Van jongs af aan was voetballen het enige wat ik wilde. Net als Terence wilde ik ook bij Feyenoord horen", zo begint Kongolo in Voetbal International.

Kongolo speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord onder meer samen met Justin Bijlow. "Justin en ik zijn vanaf dat moment altijd ploeggenoten geweest. Dat hij het nu zo goed doet bij Feyenoord is top. We hebben nog altijd contact."

De middenvelder verruilde Feyenoord uiteindelijk in voor Manchester City. "Ik weet niet of Feyenoord te langzaam was. Maar het ging me vooral om de erkenning. Bij Feyenoord kreeg ik niet het gevoel dat er een heel concreet plan lag, ze pakten ook niet echt door. Als je dan tegelijkertijd in de belangstelling staat van zulke grote clubs, is het voor een jonge jongen lastig kiezen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Nov 2020 om 22:19
    Off. Dreyer fijn spelertje! ;)
zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›