Jansen over RKC: ''Voetballende ploegen liggen ons eigenlijk wel''

2
Jansen over RKC: ''Voetballende ploegen liggen ons eigenlijk wel''

Vanaf vandaag (vrijdag) is de selectie van SC Heerenveen weer compleet na een week interlandvoetbal en kan er weer met een volledig team toegewerkt worden naar het duel van zondag tegen RKC Waalwijk.

"RKC is een voetballende ploeg en heeft een heel aardig idee van hoe ze willen spelen", begint trainer Johnny Jansen over de aankomende tegenstander bij SC Heerenveen TV. "Zij zullen ons willen dwingen tot het maken van keuzes. Ze willen graag van achteruit voetballen en hebben ook een meevoetballende keeper, waarmee ze wel wat risico's willen nemen."

"Het zal voor ons taak worden om weer heel compact te spelen en heel agressief in onze zones te zijn", vervolgt Jansen, die denkt dat zijn ploeg RKC wel goed ligt. "Voetballende tegenstanders liggen ons eigenlijk wel, maar het is ook wel gebleken dat we het daar wel lastig mee hebben als je kijkt naar de topwedstrijden (tegen Ajax en AZ, red.)."

RKC beschikt echter niet over de kwaliteiten van de topclubs en staan na acht duels op een vijftiende plek. "Het is voor ons juist weer de taak om heel scherp te zijn en vanuit daar verder te voetballen. Dus het wordt weer een mooie wedstrijd", besluit Jansen hoopvol.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Nov 2020 om 17:19
    0-3 en doorrrrr
  • 20 Nov 2020 om 15:31
    Wedstrijd die je gewoon moet winnen
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›