Feringa helpt SC Heerenveen van 'op gevoel' naar objectieve data

0
Feringa helpt SC Heerenveen van 'op gevoel' naar objectieve data

Met behulp van data kan de technische staf van SC Heerenveen steeds beter maatwerk leveren voor spelers. Het ontwikkelen van spelers wordt 'objectiever' gemaakt en daarmee kan bijvoorbeeld ook fysieke overbelasting worden voorkomen.

Eén van de tests die regelmatig terugkomt is een looptest met gps van zes minuten. "Het is een test waarbij je op een snelheid loopt waarbij je niet in de volledige verzuring gaat, dus geen sprints van tien of twintig meter. Dat is een hele belangrijke eigenschap voor voetballers, want het zorgt dat je snel kunt herstellen van explosieve acties", vertelt performance manager Sam Feringa bij SC Heerenveen TV

"Daarna kunnen we gaan analyseren, dat is eigenlijk het leukste van zo'n test", vervolgt Feringa, die van iedere selectiespeler een profiel heeft met verzamelde data. "Je kunt het heel objectief maken. In de sport doen we nog steeds veel dingen op gevoel. Op deze manier kun je veel individueler werken aan de hand van data."

"Als we op zaterdag spelen hebben we donderdagochtend een traning in de Heink Heising Hal. Daarin werken we met verschillende groepjes, waar verschillende accenten worden aangepakt. Niet iedereen doet hetzelfde. Sommige jongens doen alleen krachttraining, anderen werken alleen met de bal of met core-oefeningen aan hun stabiliteit", besluit Feringa.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›