Veerman: ''Moet meer uit tweede lijn schieten en scoren''

0
Veerman: ''Moet meer uit tweede lijn schieten en scoren''

Joey Veerman is dit seizoen bij SC Heerenveen een spelbepalende middenvelder, maar de Volendammer wil graag nog beslissender worden met goals en assists. Op dit moment staat de teller na negen competitie- en bekerduels op drie goals en vijf assists.

Van die drie goals vielen er echter twee uit een strafschop. "Tegen TOP Oss maakte ik m'n eerste veldgoal, maar ik vind dat ik meer uit de tweede lijn moet gaan schieten en scoren. Alleen heb ik dat soort kansen nog niet veel gehad", vertelt Veerman tegenover SC Heerenveen TV. "Ik heb meer kansen gehad om assists te geven dan om goals te maken."

Trainer Johnny Jansen is desondanks blij met de ontwikkeling die Veerman doormaakt. "Joey maakt de stap van 'ik moet de bal krijgen' naar wat hij voor het elftal kan betekenen en beter kan laten spelen" aldus Jansen. "Hij krijgt steeds meer verantwoordelijkheidsgevoel voor het geheel. Dat vind ik echt een hele mooie ontwikkeling."

Naast het schieten uit de tweede lijn heeft Veerman ook nog een ander verbeterpunt voor ogen. "Ik denk dat ik ook weer mijn vrije trappen ga oppakken, want die zitten er niet heel goed in de laatste tijd", besluit Veerman met een lach.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!