Lof voor Van der Heide: ''Voorbeeld voor alle jonge jongens''

0
Lof voor Van der Heide: ''Voorbeeld voor alle jonge jongens''

Een jaar na zijn debuut in het eerste elftal begon Arjen van der Heide dit seizoen als vaste rechtsbuiten bij SC Heerenveen. De 18-jarige Fries was ook direct belangrijk met twee assists in zijn eerste twee competitiewedstrijden, maar raakte begin oktober geblesseerd.

Trainer Johnny Jansen hoopt dat hij snel weer kan beschikken over de geboren Heerenvener, alleen al omdat hij een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Hij heeft dit seizoen écht een stap gemaakt als het gaat om profvoetballer worden", vertelt Jansen bij Radio Camataru. "Als je ziet wat hij rondom trainingen voor zichzelf doet... Kappen en draaien, voorzetten geven, schieten..."

"Dan zie je ook gelijk resultaat, want hij wordt fitter, vaardiger en daarmee beter en zelfbewuster. Dat is een prachtige stap die Arjen heeft gemaakt. Dat is een voorbeeld voor alle jonge jongens", aldus Jansen, die ziet dat Van der Heide een andere mindset heeft gekregen. "Arjen heeft gezien van: ik weet dat ik een enorm talent ben, maar er is veel meer voor nodig om die volgende stap te maken."

In zekere zin is Van der Heide daarmee een voorbeeld voor het hele team, stelt Jansen. "Wij willen ook graag beter voetballen en langer aan de bal zijn. Dat laten we bij momenten echt wel zien, maar het is soms ook ongelofelijk slordig. Dat zit hem juist in de simpele dingen, die functionele techniek moet nog beter. Die lat zal nog hoger moeten komen te liggen, ook rondom trainingen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›