Lof voor Veerman: ''Hij kwam terug en had een hele andere mindset''

0
Lof voor Veerman: ''Hij kwam terug en had een hele andere mindset''

Het sterke spel van Joey Veerman bij SC Heerenveen begint ook aan de andere kant van de Noordzee steeds meer op te vallen. Het Engelse First Time Finish sprak daarom met hoofd scouting Karel Brandsma over de ontwikkeling van de Volendammer.

Veerman kwam in de zomer van 2019 naar SC Heerenveen, maar was al enige tijd in beeld bij de Friezen. "We hebben Joey voor een hele tijd gevolgd", vertelt Brandsma. "Eerst zagen we een voetballer uit Volendam die volledig leunde op zijn talent. Maar toen hij terugkwam van een lange blessure in het seizoen 2018/2019 had hij een hele andere mindset."

"Joey leunde niet alleen maar op zijn talent, maar vulde dit aan met een intrinsieke drive en een uitstekende mentaliteit. Toen wisten we dat het tijd was om hem naar Heerenveen te halen", aldus Brandsma, die vervolgens in detail treed over de kwaliteiten van Veerman.

"Joey speelt bij ons als een spelmaker en heeft als taak om het tempo van de wedstrijd te dicteren en kansen te creëeren. Hij vertrouwd daarbij op zijn techniek en zijn indrukwekkende gave om het spel te lezen. Hij heeft een uitstekende visie en timing, is technisch sterk en heeft een precieze pass over een lange afstand in de benen", besluit Brandsma.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›