Discussie rondom handsbal Van Hecke: ''Dit is belachelijk''

4
Discussie rondom handsbal Van Hecke: ''Dit is belachelijk''

SC Heerenveen kwam afgelopen weekend tegen AZ door een strafschop op achterstand. De bal ging op de stip, nadat Jan Paul van Hecke een schot op doel blokkeerde met zijn arm. Ronald de Boer vraagt zich echter af wat de SC Heerenveen-verdediger anders had kunnen doen. 

"Het is een strafschop. De regels zijn nou eenmaal zo", begint De Boer bij FOX Sports. "Maar wat kan Van Hecke hier nou aan doen? Hij krijgt van een meter afstand keihard de bal op zijn hand geschoten. Hij doet helemaal niks geks. Maar ja, dat is nu dus een penalty."

De Boer krijgt bijval van Kenneth Perez. Ook hij is het oneens met de regel dat een bal tegen een arm die niet langs het lichaam is altijd een penalty is. "Als voetballer denk ik: dit is belachelijk. Deze regels zijn de scheidsrechters ook opgedrongen. Ik hoorde Reinold Wiedemeijer (oud-scheidsrechter, red.) vorige week nog zeggen: wij willen er ook vanaf. Maar ja, voor nu is het zo dat alles wat op hands lijkt een penalty is."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Nov 2020 om 09:57
  Volgens mij was dit volgens de oude regels ook een penalty, aangezien het schot zeker tussen de palen was belandt. Los nog van of Mulder erbij had gekund, is dat een penalty. De gele kaart was in mijn ogen wel volledig onterecht, want Van Hecke kon er duidelijk niets aan doen dat de bal precies tegen zijn hand komt.
 • 10 Nov 2020 om 07:21
  Oké dat dit volgens de (nieuwe) regels een penalty is kan ik mee leven. Ook als dat voor beide teams geld, is dat mooi in evenwicht! Beide kanten meer kansen op een penalty hoeft niet perse vervelend te zijn. Maar waarom er ook nog een gele kaart bij getrokken moest worden is mij een raadsel en vind ik heel gek en onnodig.
 • 9 Nov 2020 om 20:45
  • Quote van 9 Nov 2020 om 19:46
   Scheidsrechter hoeft niet te fluiten.
  Dan grijpt de VAR wel in
 • 9 Nov 2020 om 19:46
  Scheidsrechter hoeft niet te fluiten.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›