Woudenberg teleurgesteld: ''Na de 0-3 waren zij heer en meester''

0
Woudenberg teleurgesteld: ''Na de 0-3 waren zij heer en meester''

Na drie overwinningen op rij begon SC Heerenveen met veel zelfvertrouwen aan het duel met AZ. Na afloop van de 0-3 nederlaag moesten de Friezen tot hun eigen teleurstelling toch hun meerdere erkennen in de gasten uit Alkmaar.

"Het is natuurlijk een teleurstellend gevoel", beaamt linksback Lucas Woudenberg bij SC Heerenveen TV. "Ik denk dat we bezig waren met een goede reeks en we hadden er alle vertrouwen in om tegen AZ ook voor een goed resultaat te gaan. Maar het is helaas niet gelukt." Over de hele wedstrijd was AZ beter, moest ook Woudenberg constateren. "Na de 0-3 waren zij heer en meester."

"Ik denk dat we nog aardig beginnen, al hadden zij wel meer de bal, waarbij we misschien iets meer druk hadden kunnen zetten. Maar zij lieten ons ook aan de bal en daarin hadden we denk ik iets directer moeten gaan voetballen. Voor hun goal krijgen wij nog een grote kans via Mitchell en nog eentje die we misschien beter moeten terugleggen."

"Maar die vallen dan niet en dan is het in de counter bij hun wel direct raak. Dan ga je met een zuur gevoel de rust in", aldus Woudenberg, die zelf de tweede treffer van AZ op zijn naam kreeg. "Je ziet wel dat we strijd blijven leveren en dat we wel blijven proberen. In de rust hebben we gezegd dat we wat directer zouden voetballen richting Henk."

"Maar als de 0-3 (in de 47e minuut, red.) er zo snel in ligt, wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Dan probeer je nog van alles, maar het mocht niet zo zijn", aldus Woudenberg.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›