Jansen teleurgesteld: ''We hebben er geen battle van kunnen maken''

4
Jansen teleurgesteld: ''We hebben er geen battle van kunnen maken''

SC Heerenveen verloor zondag voor de tweede keer in dit Eredivisieseizoen. In eigen stadion verloor de ploeg van Johnny Jansen met 0-3 van AZ. De oefenmeester is na afloop teleurgesteld.

"Het leerzame van vandaag is dat als je naar dit tempo toe wilt als ploeg, dan moet je leren herkennen wat er gebeurt op het veld. En daar ook sneller naar handelen. Dat is wel een stap die we nog moeten maken", zo begint Jansen bij Omrop Fryslân.

"Wanneer een tegenstander druk op ons zet en je wilt in dat tempo mee dan moet je sneller bewegen, handelen en herkennen waar op een andere plek de ruimtes zijn. We zijn al mooi onderweg, maar we moeten de stap nog wel maken. Om van dit soort wedstrijden échte wedstrijden te maken", vervolgt de oefenmeester.

Vooral in balbezit vond Jansen AZ overtuigend spelen. "Ik verwachtte niet dat we daaraan zouden tippen. Maar wel dat we er een wedstrijd van konden maken, dat hebben we niet gedaan. De avond is hierdoor wel frustrerend. We hebben er geen 'battle' van kunnen maken. AZ zette heel snel druk op ons, dan kom je niet toe aan de counter."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Nov 2020 om 10:24
  Dit was gewoon klasse verschil. De spelers van Az speelden in een hoger tempo, met betere passing, met betere teampressing etc etc. Dan lijkt het heel lullig hoe Heerenveen speelt maar Az was gewoon continu 2 stapjes op ons voor.
  Niks mis mee want AZ heeft gewoon veel betere spelers.
 • 9 Nov 2020 om 09:45
  Misschien moeten jullie trainer worden. Jullie zien dat zo goed
 • 9 Nov 2020 om 09:28
  Zat totaal geen idee achter.
 • 9 Nov 2020 om 09:19
  Ik ben wel benieuwd met welke opdracht de jongens de wei in zijn gestuurd. En wat is het corrigerend vermogen van onze coach?
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›