Jansen geniet: ''Je ziet de onderlinge chemie steeds beter worden''

0
Jansen geniet: ''Je ziet de onderlinge chemie steeds beter worden''

SC Heerenveen kan zondag een eigen clubrecord aanscherpen als het weet te winnen van AZ. In dat geval zou het puntenrecord na acht duels verbroken worden. Maar hoe dan ook is de sfeer op Sportpark Skoatterwâld de afgelopen week al erg goed te noemen.

"Ja, mooi hè? We zijn er heel erg blij mee en het is toch wat onverwachts na zo'n voorbereiding", glimlacht trainer Johnny Jansen bij SC Heerenveen TV. "Maar met de nieuwe spelers die we erbij hebben gekregen heb je een geweldige start gemaakt tegen Willem II en dat zetten we heel mooi door. Gelukkig staan we er nu zo voor en hopelijk kunnen we dat nog heel lang doorzetten."

Waar het spel in het begin van het seizoen nog niet altijd even goed was, kon Jansen afgelopen zondag in de eerste helft tegen Sparta echt van zijn ploeg genieten. "Ik moet zeggen dat er wel iets aan het ontstaan is van: ten koste van alles het voor elkaar willen krijgen. Wat ik vond dat we tegen Ajax niet hadden, deden we tegen Sparta juist heel goed."

"Tegen Emmen vond ik de eerste twintig minuten de organisatie niet goed, maar daarna stond het echt weer. Gas op de bal geven, druk erop krijgen, de bal onderscheppen en vooruit voetballen. We hebben gezegd dat we in balbezit ook beter willen worden en dat wordt ook steeds beter. Je ziet dat de chemie in de groep steeds beter wordt. Jan Paul (van Hecke) en Pawel (Bochniewicz) zijn daar samen met Erwin (Mulder) heel belangrijk in, dat ze ten koste van alles de nul willen houden."

"Dan leeft dat (de late tegengoal van Sparta, red.) na de tijd wel even in de kleedkamer, maar bovenal hebben we natuurlijk een mooie overwinning behaald", besluit Jansen met een glimlach.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›